Voor vragen,
bel 070 - 325 64 60

Compensatie voor VvE's met blokverwarming

Compensatie voor VvE's met blokverwarming

Vanaf 25 april 2023 kunnen VvE's met blokverwarming en/of een gezamenlijke stroomaansluiting subsidie aanvragen bij de overheid. De subsidieregeling moet er voor zorgen dat de hoge energierekening van bewoners van VvE's met een gezamenlijke hoofdaansluiting voor verwarming en/of elektriciteit wordt gecompenseerd. 

Op dit moment kunnen bewoners van deze VvE's namelijk geen gebruik maken van het prijsplafond, terwijl deze wel worden geraakt door de hoge energieprijzen. Bij een blokaansluiting zijn alle appartementen aangesloten op één gemeenschappelijke aansluiting, waardoor de energieleverancier niet bekend is hoeveel appartementen er achter die aansluiting zitten, waardoor slechts één keer het prijsplafond aan de VvE wordt toegekend, in plaats van aan alle individuele bewoners. 

VvE-bestuurders of beheerders kunnen per 25 april subsidie aanvragen bij de Belastingdienst. De subsidie wordt toegekend aan de VvE, welke vervolgens moet zorgen dat dit wordt verrekend met de energienota's van de appartementseigenaren. De gemiste 2 x € 190,- voor de maanden november en december 2022 zijn in de subsidie verwerkt. 

Meer informatie over de subsidie is te vinden op de website van de Rijksoverheid

 

Hierdoor kiezen onze opdrachtgevers elke dag opnieuw voor ons
Lees hier
Vraag een offerte aan en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen!
De Bruijn en Tak Vastgoedmanagement